Előfizetői tartalom

Fontos adóügyi változást tisztázott a kormány

MTI
|
Portfolio
A mellékállású egyéni vállalkozók - köztük az átalányadózók - százalékos járulékterheit egy tételes, havi 13 ezer forintos járulékösszeggel váltanák ki, aminek kapcsán azonban számos téves értelmezés látott napvilágot - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek csütörtökön a kormány adócsomagja kapcsán.

Tekintettel arra, hogy az egyéni vállalkozók további egyeztetési igényt jeleztek, az Országgyűlés gazdasági bizottsága módosító indítványban kezdeményezte az érintett rendelkezések törlését a törvényjavaslatból, így a parlament jövőre dönthet az egyéni vállalkozók adózásának egyszerűsítéséről. Mivel az újítások eredetileg is csak 2025-től léptek volna hatályba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés