Előfizetői tartalom

Meglepő hír érkezett Amerikából, büntetik is a dollárt rendesen

Portfolio
Az amerikai munkanélküli segélyben tartósan részesülők száma csaknem két éve a legmagasabb szintre emelkedett, hangsúlyozva, hogy a munkavállalóknak egyre nehezebb új állást találniuk. Ez annak a bizonyítéka, hogy a Fed kamatemelései elkezdték lehűteni a gazdaságot, vagyis vélhetően nem lesz további kamatemelés. A dollár gyengülni kezdett az adatközlés után.

A munkaügyi minisztérium csütörtökön közzétett adatai szerint a november 4-én véget ért héten 1,87 millióra ugrott a tartós segélykérelmek száma, ennyien részesülnek tartósan munkanélküli segélyben részesülők számát jelzik – írja a Bloomberg. Ez már a nyolcadik egymást követő héten jelentett növekedést. Az első munkanélküli kérelmek szintén emelkedtek, 231...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés