chicago, usa, felhőkarcoló
Gazdaság

Meglepő hír érkezett Amerikából, büntetik is a dollárt rendesen

Portfolio
Az amerikai munkanélküli segélyben tartósan részesülők száma csaknem két éve a legmagasabb szintre emelkedett, hangsúlyozva, hogy a munkavállalóknak egyre nehezebb új állást találniuk. Ez annak a bizonyítéka, hogy a Fed kamatemelései elkezdték lehűteni a gazdaságot, vagyis vélhetően nem lesz további kamatemelés. A dollár gyengülni kezdett az adatközlés után.

A munkaügyi minisztérium csütörtökön közzétett adatai szerint a november 4-én véget ért héten 1,87 millióra ugrott a tartós segélykérelmek száma, ennyien részesülnek tartósan munkanélküli segélyben részesülők számát jelzik – írja a Bloomberg. Ez már a nyolcadik egymást követő héten jelentett növekedést.

Az első munkanélküli kérelmek szintén emelkedtek, 231 000-re a november 11-én véget ért héten. Ez augusztus óta a legmagasabb érték.

Míg a rugalmas munkaerőpiac idén támogatta a gazdasági növekedést, sok közgazdász arra számít, hogy a magasabb hitelköltségek súlya miatt ez a növekedés veszíteni fog a lendületéből. A befektetőkben emiatt erősödhet a vélekedés, hogy a Fed nem emel tovább kamatot, és hamarosan az első kamatvágás ideje lesz a kérdés. A dollár gyengüléssel reagált a hírre.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A vállalatok lassabb ütemben vesznek fel új munkahelyeket, a munkanélküliség növekszik, a bérek növekedése pedig lassult, ami az ünnepi szezon előtt a kiadások némi visszaeséséhez vezethet.

Az adatok különösen az ünnepek környékén szoktak ingadozóak lenni, és a múlt héten volt a Veteránok napja is. Az első kérelmek négyhetes mozgóátlaga, amely némileg kisimítja ezt az ingadozást, 220 250-re emelkedett.

Az e heti kérelmek számai megegyeznek a Munkaügyi Statisztikai Hivatal által közzétett havi foglalkoztatási jelentés referencia-időszakával.

Címlapkép forrása: Getty Images

karácsony gergely property market reloaded konferencia
bull bear tőzsde
bét
boksz kiütve
Budapesti Értéktőzsde
árfigyelő gvh nyitóoldal forrás Portfolio
orszaghaz-parlament-epulete-budapest
budapest magyarország magyar gazdaság
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
árfigyelő gvh nyitóoldal forrás Portfolio