Előfizetői tartalom

Minimálbér és garantált bérminimum 2024: jöhet a pénzeső a dolgozóknak

Portfolio
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss bejelentése szerint 2023 decemberétől a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum pedig 10 százalékkal emelkedhet. A minimálbér emelése okán összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat: mennyi a minimálbér és garantált bérminimum összege; mennyi a nettó minimálbér és mennyi a garantált bérminimum nettója; valamint hogyan alakult a garantált bérminimum és a minimálbér összege 2024 előtt.

Mi a minimálbér? A minimálbér (vagy kötelező legkisebb munkabér) azt a bért jelenti, amelyet a munkáltatónak a munkavállaló részére – teljes munkaidő esetén – mindenképpen ki kell fizetnie a munkavégzéséért. A minimálbér összege tehát nem lehet egyezkedés tárgya, és azt is jelenti, hogy a munkáltató és a munkavállaló a munkaszerződésben sem állapodhatnak meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés