Előfizetői tartalom

Saját pályáján került súlyos hátrányba Európa - van még esély a fordulatra?

Nagy Botond, Frankfurt
Egyre inkább lemarad Európa a többi kontinenshez, főleg Amerikához képest a fenntarthatóság tekintetében, de még meg lehet fordítani a versenyt - hangzott el a McKinsey Media Day frankfurti sajtóeseményén. A szakértők szerint a legnagyobb hátrányt a pénz hiánya okozza: bár Európa több intézkedést hozott a környezetvédelemmel kapcsolatban, az Egyesült Államok mégis több pénzt tett a fenntarthatóságba. A beszélgetések során az is kiderült, hogy miként lehetne felvenni a versenyt a mesterséges intelligencia területén, de szó volt még a fiatalok mentális állapotáról is.

Fabian Billing, a németországi McKinsey ügyvezető partnere köszöntötte a médianap résztvevőit. A vezér elmondta, hogy rengeteg olyan kérdés van napirenden, amelyek teljesen átalakítják a világot, amiben élünk. Az első panelbeszélgetés során Európa fenntarthatóságának és növekedésének jövőjét tárgyalták meg a szakértők, a témával kapcsolatban egyebek mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés