Előfizetői tartalom

Varga Mihály: a hiánycél tartása az egyetlen esély, ha el akarjuk kerülni az uniós szégyenpadot

Portfolio
A kormány továbbra is elkötelezett a 2024-es 2,9 százalékos hiánycél tartása mellett, ez az egyetlen esély, hogy elkerüljük az uniós túlzottdeficit-eljárás elindítását Magyarországgal szemben – mondta egy csütörtöki konferencián Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint a magyar gazdaság jövőre visszatérhet a dinamikus növekedési pályára, illetve fontos lépést tehetünk az energiabiztonság felé is.

A második felélvben az infláció csökkenésével érezhetően erősödik a gazdasági aktivitás, a munkaerőpiac pedig továbbra is ellenálló a kihívásokkal szemben, a magyar foglalkoztatottság az egyik legmagasabb az Európai Unióban. Ez jó jel, hiszen azt mutatja, hogy nem egy tipikus válságról beszélhetünk, amikor az emberek elvestik a munkájukat - mondta Varga Mihály egy budapesti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés