Előfizetői tartalom

Nem kérdéses Magyarország EU-tagsága - Kiderült, milyen Európát szeretne a kormány

MTI
Magyarország EU-tagsága nem kérdéses, az Európai Unió nagyon hasznos platform lehetne az együttműködéshez és a közös kihívások megoldásához. "Olyan uniót szeretnénk, amely erősíti tagállamait, azonban azt látjuk, hogy az Európai Bizottság politikai bizottsággá vált" - mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter az osztrák Kuriernak adott, csütörtökön megjelent interjúban.

Hozzátette, ez nincs összhangban a szerződések szellemével, a bizottság a szerződések őre kellene, hogy legyen, nem vállalhat politikai szerepet. A visszatartott uniós forrásokról a miniszter kijelentette: az eljárást már rég le kellett volna zárni, a jogállami mechanizmusnak nincs jogalapja, ez egy politikai indíttatású ügy Magyarország ellen. "Ennek ellenére konstruktívan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés