Előfizetői tartalom

Gond van az egyik véralvadásgátlóval, bajban a neves gyógyszergyártó

Portfolio
A gyógyszer- és vegyiparban egyaránt küszködő Bayer leállította új véralvadásgátló készítményének további kísérleteit, miután gondok lehetnek a gyógyszer hatékonyságával. A német cég egyik legígéretesebb projektje volt az asundexian, amelytől jelentős bevételnövekedést vártak, így nem meglepő módon a befektetők is csalódottak, már közel 20 százalékos mínuszban is volt a részvény.

A Bayer vasárnap este közölte, hogy a kísérleti fázisban lévő asundexian véralvadásgátlója a vizsgálatok során gyengébbnek bizonyult a Bristol-Myers Squibb és a Pfizer által forgalmazott Eliquis-nél. Az eredmény nagy csapást jelent a cégnek, mivel korábban azt remélték, hogy a gyógyszer évente akár több mint 5 milliárd eurós bevételt is hozhat számukra, és kiválthatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés