nemzeti vakcinagyár oltóanyaggyár
Gazdaság

Még épül, de megépül a nemzeti vakcinagyár

Portfolio
|
MTI
Ellenzéki képviselő érdeklődött a kormánynál, hogy mi a helyzet jelenleg a Debrecenbe szánt nemzeti oltóanyaggyárral, melyben a termelés beindulását tavaly év végére ígérte eredetileg a kormány.

Varga Zoltán (DK) a Debrecenbe tervezett nemzeti oltóanyaggyárról kérdezett, arra hivatkozva: a gyárnak már egy éve termelnie kellene, azonban leálltak az építéssel, a költségek viszont egyre nőnek. Megépül-e valaha a nemzeti oltóanyaggyár, mit terveznek ott gyártani és milyen munkát végzett tavaly a 22 alkalmazott 321 milliónyi munkabérért? - kérdezte.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára visszautasította az ellenzéki képviselő kijelentését. Aláhúzta: a beruházást a Debreceni Egyetem valósítja meg, az épületcsarnok héjszerkezete 2022 decemberére elkészült, jelenleg a gyártóberendezések beszerzése zajlik.

A munkálatok az ütemezésnek megfelelően zajlanak, a gyár fel fog épülni

- mondta.

Itt érdemes felidézni, hogy 2021. szeptember 5-én volt a gyár alapkőletétele, ahol Palkovics László akkori innovációs miniszter kijelentette, hogy 2022 év végén megkezdődik a vakcinagyártás a debreceni nemzeti oltóanyaggyárban.

Legutóbb idén nyáron érkezett új hír a gyárral kapcsolatban: 2022-es beszámolójából ugyanis kiderült, hogy hiába csúszik a beruházás, már többtucatnyian dolgoznak a cégnél és kapnak fizetést.

palkovics lászló debreceni oltóanyaggyár
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Debrecenben épülõ nemzeti oltóanyaggyár alapkõletételén 2021. szeptember 5-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Címlapkép: A Debrecenben épülő nemzeti oltóanyaggyár területe az alapkőletétel napján, 2021. szeptember 5-én. Forrása: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

áradás árvíz stock
Dnyipró
napenergia napelem
Keir Starmer
Ferenc pápa
Tematikus PR cikk
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
áradás árvíz stock