Előfizetői tartalom

Durván fut fel Magyarország kazahsztáni olajvásárlása

Portfolio
Jelentősen nő Magyarország kőolajellátása terén Kazahsztán szerepe, hiszen idén már a 700 ezer tonnát közelítette meg a kazahsztáni kőolajbeszerzés, ami 40 százalékos növekedés tavalyhoz képest, és ezzel már 10 százalék fölé ugrik a kazah részesedés – jelezte a kazah külügyminiszterrel és miniszterelnök-helyettessel közösen tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett rá, hogy tavaly az ötszörösére emelkedett a Kazahsztánból vásárolt kőolaj mennyisége, ami félmillió tonnát jelentett, és a teljes magyar felhasználás mintegy 8 százalékát adta. Hozzátette: idén már a 700 ezer tonnát közelítette meg a kazahsztáni kőolajbeszerzés, ami újabb 40 százalékos növekedés, ezzel pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés