Előfizetői tartalom

Itt a lista: kiderült, hogy szerepeltek a magyar nagyvállalatok

MTI
|
Portfolio
Az 500 legnagyobb közép-kelet-európai vállalat forgalma 39,8 százalékkal, 1100 milliárd euróra ugrott 2022-ben, összesített nettó nyereségük 46,5 százalékkal 54,745 milliárd euróra nőtt. Emellett az 500 vállalat 2,3 millió embert foglalkoztatott, ami 3,5 százalékos emelkedés az előző évhez képest - derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító kedden ismertetett CEE Top 500 tanulmányából. A top 500 cég gazdasági teljesítménye reprezentatív mutatóként szolgál az egész régió piaci trendjeire - vélik a felmérés készítői.

A Coface régiós Top 500-as rangsorát továbbra is a lengyel PKN Orlen vezeti, és az előző évi 52 százalékos növekedést követően 111 százalékos forgalomnövekedéssel jelentősen megerősítette helyezését. A második helyen ál a cseh RWE. Majd a magyar Mol következik, amely az egy évvel korábbi listán is harmadik volt. A negyedik pozícióban szintén egy magyar vállalat áll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés