Előfizetői tartalom

Itt az MNB közleménye: így indokolja a kamatcsökkentést a jegybank

Portfolio
A piaci várakozásoknak megfelelően 75 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre ma a Magyar Nemzeti Bank, most pedig közzétették a kamatdöntés indoklásául szolgáló közleményt. A döntés indoklását tartalmazó közlemény szerint "az erőteljes dezinfláció és a pénzügyi piacok stabilitása lehetővé teszi, hogy az MNB az alapkamat további csökkentésével folytassa a monetáris kondíciók alakítását, ugyanakkor a külső kockázatok továbbra is az óvatos megközelítés fenntartását indokolják."

A 14 órakor nyilvánosságra hozott döntés indoklását a szokásoknak megfelelően 15 órakor tette közzé az Magyar Nemzeti Bank. A legérdekesebb kérdés ezúttal is az volt, hogy milyen utalást tesz a jegybank a következő hónapok kamatpolitikájára, miután nemrég Virág Barnabás monetáris politikáért felelős alelnök előre vetítette, hogy februárra 10% alá csökkenhet az irányadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés