Előfizetői tartalom

Platózhat az EKB a kamatokkal

Portfolio
Francois Villeroy de Galhau, az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsának tagja a Society of Professional Economists londoni konferenciáján tartott előadásában óvatos kamatpolitikát vetített előre. Azt mondta, az EKB a következő negyedévekben valószínűleg 4%-on fogja tartani a kamatszintet. Az inflációellenes intézkedések gyors lazítására vonatkozó várakozásokkal ellentétben Villeroy a türelmes megközelítés szükségességét hangsúlyozta, és arra utalt, hogy a központi bank az eredetileg tervezettnél korábban befejezheti Covid kötvényvásárlási portfólióját.

Villeroy elmondta, hogy az euróövezet folyamatos és a vártnál kissé gyorsabb dezinflációs tendenciája mellett sem érdemes egyhamar kamatcsökkentést várni – számolt be a Bloomberg. „Vannak fennsíkok is, ahol megtapasztalhatjuk a magasság hatását és élvezhetjük a kilátást, értékelhetjük az előttünk álló utat. Valószínűleg ezt fogjuk tenni legalább a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés