Előfizetői tartalom

Sosem látott nyugdíjösszeomlás jön

Portfolio
A felosztó-kirovó, folyó finanszírozású nyugdíjrendszer fenntarthatósága a demográfiai öregedés, a foglalkoztatási viszonyok átalakulása, a technológia robbanászerű változásai miatt évről-évre nehezebbé és bizonytalanabbá válik - írja friss bejegyzésében Farkas András, a NyugdíjGuru alapítója, a Portfolio On The Other Hand rovatának rendszeres szerzője.

A felosztó-kirovó rendszernek az 1890-es években született, az élőmunkát terhelő járulékokra mint legfőbb bevételi forrásra alapozott paradigmája semmilyen toldozgatással nem tartható fenn, ha az élőmunkát terhelő járulékok összege az élő munkaerő drámai zsugorodása miatt zuhanórepülésbe vált - írja Farkas András, a NyugdíjGuru alapítója. Hozzáteszi: az aktív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés