Előfizetői tartalom

Új háború előkészítésével vádolták meg az európai atomhatalmat, de van egy furcsaság

MTI
|
Portfolio
Azerbajdzsán elnöke kedden azzal vádolta meg Franciaországot, hogy egy új háborúnak készíti elő a terepet a Kaukázusban azzal, hogy fegyverekkel látja el Örményországot, amelynek történelmi támogatója. Párizs szerint azonban ez csak Azerbajdzsán manipulációs kommunikációs kampánya. Ilham Alijev megszólalását más megvilágításba helyezi az a tény is, hogy szeptemberben Azerbajdzsán indított támadást Hegyi-Karabah megszerzése érdekében, elüldözve az addig többséget kitevő örmény lakosság szinte egészét.

Alijev a Bakuban tartott nemzetközi konferenciához intézett üzenetében azt állította: Párizs destabilizálja a régiót azzal, hogy "felfegyverzi" Örményországot. Baku és Jereván között a feszültség akkor éleződött ki ismét, amikor Azerbajdzsán szeptemberben villámháborúban visszafoglalta a hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó, de örmény többségű, szakadár Hegyi-Karabahot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés