Előfizetői tartalom

Új orosz igazgató került a Paks II. projekt élére

Portfolio
Új paksi projektigazgató lépett hivatalba 2023. november 20-án az orosz fővállalkozó Atomsztrojexport (ASZE) vállalat részéről, miután az eddigi igazgató Alekszandr Merten átadta a projektvezetői megbízatását Vitalij Poljanyinnak, az ASZE alelnökének – derült ki a Roszatom közleményéből. Az új paksi projektigazgató a Belorusz Atomerőmű építési projektigazgatói székéből érkezett Magyarországra.

A személycsere azután történt, hogy augusztus 21-én átlépett a Paks II. projekt a megvalósítás fázisába, és november elején kereskedelmi üzembe lépett a Belorusz Atomerőmű második blokkja, ahol Vitalij Poljanyin építési projektigazgató volt. A közlemény szerint Vitalij Poljanyin Paks II. kapcsán irányítja majd az új atomerőművi blokkok építését, az építéshez szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés