Előfizetői tartalom

Bírálta az MNB túl kicsi kamatvágását Parragh László, és elrontott tíz évről beszélt

Portfolio
Csalódott Parragh László amiatt, hogy a Magyar Nemzeti Bank tegnap csak 75 bázispontos, nem pedig legalább 100 bázispontos kamatvágást hajtott végre 11,5%-ra, hiszen az infláció már 10% alatti és gyors ütemben süllyed – jelezte az Indexnek adott nyilatkozatban. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a pozitív reálkamat káros a gazdaságra, és a jegybanki működést bírálva kijelentette: „a következő tíz évünket elrontottuk, magasabb kamatozással és díjazással kell törleszteni a kötvényeinket”.

Parragh László szerint a pozitív reálkamat káros a gazdaságra nézve, csökkenti a fogyasztást és a kereskedelem erősödését. Ez pedig azért is fontos, mert Magyarországon a fogyasztást terhelő adók vannak túlsúlyban, és így az áfabevételeken keresztül a költségvetésben is lyuk van. A hét év után először pozitív visszatekintő reálkamatról és jelentőségéről éppen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés