Előfizetői tartalom

Menekülnek a dolgozók: felmondási hullám söpör végig Magyarországon

Portfolio
A vállalatok visszafogott toborzással működtek az elmúlt időszakban a változékony gazdasági környezet miatt, a fluktuáció által érintett cégek aránya viszont nem csökkent tavalyhoz képest, sőt kisé nőtt is. Ennek oka a csökkenő hirdetésszámmal párhuzamosan megnövekedett munkavállalói aktivitás: az elmúlt évben a vállalatoknak több, mint háromnegyedét érintette a munkaerő-áramlás – derül ki a Profession.hu friss, HR Körkép 2023 kiadványából.

Tavalyhoz képest minimális a növekedés a munkaerő-vándorlás tekintetében a magyarországi cégeknél, munkavállalóknak kínált álláslehetőségek száma viszont jelentősen csökkent. A két tényező együttes hatása miatt pedig jelentősen megnövekedtek a hirdetésekre eső az átlagos jelentkezőszámok.   A fluktuáció a magyarországi vállalatok 78 százalékát érintette idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés