Előfizetői tartalom

Nagy a baj a németeknél, elhalasztották a költségvetési tárgyalást

Portfolio
Még mindig hatalmas a bizonytalanság a német költségvetési folyamatokban a német alkotmánybíróság múlt heti döntése miatt, ezért elhalasztotta a kormánykoalíció a csütörtökre tervezett egyeztetést a 2024-es költségvetésről, és egyelőre bizonytalan, hogy lesz-e egyáltalán idén elfogadott jövő évi szövetségi költségvetési Európa legnagyobb gazdaságának.

A Reuters helyzetképe és információi afelé mutatnak, hogy nemcsak a pandémiás alapból megmaradt 60 milliárdos keret klímavédelmi és iparpolitikai forrásokba átforgatásával van gond, ami a következő években évi 10-20 milliárd eurós költségvetési lyukat jelent, hanem 29 másik speciális költségvetési alapból akár többel is, amelyekre potenciálisan kiterjed az alkotmánybíróság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés