Előfizetői tartalom

Megtörtént! Átléptük a 2 Celsius-fokot

Portfolio
November 17-én és november 18-án az emberi történelem során először, több mint 2 Celsius fokkal emelkedett a Föld átlaghőmérséklete az iparosodás előtti szint fölé - szerepel a Klímapolitikai Intézet közleményében, az EU Copernicus adatai alapján. Bár ez egy pillnatnyi adat, így nem tartós átlépésről van szó, mégis aggasztó, hiszen a korábbi modellezések ezt a pillanatnyi 2 Celsius-fok feletti hőmérséklet-emelkedést csak jóval későbbre jósolták.

A hőmérséklet november 17-én 2,07 Celsius-fokkal, november 18-án 2,08 volt Celsius-fokkal magasabb, mint az iparosodás előtti átlag. Ez az átlépés egy pillanatnyi mért adat, akkor beszélünk tartós átlépésről, ha hosszú éveken keresztül tartósan 2 Celsius-fok felett marad a hőmérséklet globális emelkedése. Ettől függetlenül rendkívül aggasztó ez a hőmérsékleti kiugrás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés