Előfizetői tartalom

A befektetők kukázzák a dollárt, izgalmas helyzet ez a forintnak

Portfolio
A befektetők az elmúlt egy év leggyorsabb ütemében szabadulnak a dollártól, ami azt jelzi, hogy egyre többen hisznek abban, hogy az amerikai jegybank befejezte agresszív kamatemeléseit, és a következő évben többszörös kamatvágásra készül. A dollár gyengülése a feltörekvő piacok, így Magyarország számára is pozitív következményekkel járhat.

A vagyonkezelők ebben a hónapban a nyitott dollárpozícióik 1,6%-át fogják kitárazni, ami az előző év novembere óta a legjelentősebb havi kiáramlást jelenti a State Street adatai szerint, amely 40 000 milliárd dollárnyi eszköz letétkezelője – írja a Financial Times. Ez a gyors eladási hullám az amerikai dollárt az elmúlt egy év legrosszabb havi teljesítményét indukálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés