Előfizetői tartalom

Drasztikus mértékben megugrott a magyar kórházak adóssága

Portfolio
Október végén a kórházak adóssága elérte a soha nem látott 125 milliárd forintot, ami 15 milliárd forintos növekedést jelent mindössze egy hónap alatt. Ez az összeg meghaladja az orvostechnikai beszállítók által várt emelkedést, és a probléma tovább mélyülhet, hiszen a tartozások december végére várhatóan akár a 135 milliárd forintot is elérhetik – írja az Economx.hu.

Az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László, szerint az adósság drasztikus emelkedése mögött az intézmények az év végi adósságrendezésre való felkészülése állhat. A kórházak idén már számíthatnak a kórházkonszolidáció keretében nyújtott 90 milliárd forintos segítségre a költségvetésből – ahogy arról korábban írtunk. Ennek értelmében a kórházak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés