Előfizetői tartalom

Állatok között terjedő halálos járvány fajult útzáró blokádokig Horvátországban

Portfolio
Horvátországban hatodik napja tüntetnek a gazdák a sertéspestisjárvány megfékezését célzó kormányzati intézkedések miatt - közölte a horvát közszolgálati televízió hétfőn. A gazdák fő problémája, hogy a kabinet megtiltotta a házi disznóvágást, valamint az egészséges állományok leölésére kötelezte az álattartókat a járvány terjedésének megállítására. Maguk a gazdák is megosztottak: vannak, akik nagyobb kártérítést akarnak, mások a leölési kényszer feloldását kérik.

A kormány intézkedései elleni tiltakozások eszkalációjaként a Horvát Falvak Védelmének Központja kedd délutántól kezdődően teljes blokádot hirdetett valamennyi megyében. Tomislav Pokrovac, a csoport vezetője azt állította, hogy a kormány romboló politikájával pestist terjeszt, ellehetetleníti az állattartókat. Emiatt közel hétszáz sertéstenyésztő több tucat traktorral...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés