Előfizetői tartalom

Az éghajlati rendszer összeomlása fenyeget? - A klímakutatók széttárják a kezüket

Portfolio
November 17-én és november 18-án az emberi történelem során először, több mint 2 Celsius fokkal emelkedett a Föld átlaghőmérséklete az iparosodás előtti szint fölé. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató az InfoRádiónak azt mondja, hogy a hosszabb távra megfogalmazott célokhoz mérten nem tragikus a helyzet a globális felmelegedést illetően, ugyanakkor számos környezeti katasztrófa történt az elmúlt időszakban, melyek jelzésértékűek az emberiség számára.

Bár a november 17-18-ai 2 fokos felmelegedés pillanatnyi adat, azaz nem tartós átlépésről van szó, mégis aggasztó, hiszen a korábbi modellezések ezt a pillanatnyi 2 Celsius-fok feletti hőmérséklet-emelkedést csak jóval későbbre jósolták. Ürge-Vorsatz Diána szerint a 2 Celsius-fokos határátlépés nem jó hír az emberiség és az élővilág számára, ugyanakkor ő is megerősítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés