Előfizetői tartalom

Enyhül a gazdasági pesszimizmus Magyarországon

Portfolio
Novemberben a fogyasztók kissé borúlátóbban, az üzleti világ viszont valamelyest optimistábban tekint a közeljövőre, mint tette azt októberben – ez derül ki a GKI Gazdaságkutató által, – az EU támogatásával – végzett felmérés eredményeiből. A GKI konjunktúraindexe érezhetően emelkedett, a cégek foglalkoztatási szándékai javultak, áremelési terveik pedig csökkentek az előző hónaphoz képest.

A GKI üzleti bizalmi index – a szeptemberi és októberi apadás után – novemberben érezhetően (3 ponttal) emelkedett. Az utolsó őszi hónapban az iparban és különösen az üzleti szolgáltatások területén javultak, az építőiparban alig változtak az ágazati kilátások, míg a kereskedelem kissé kedvezőtlenebbé váltak. Az iparban a teljes rendelésállomány megítélése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés