Előfizetői tartalom

Jön az új oroszellenes szankciós csomag: ellenzi Magyarország az orosz olajról leválást 2025-től

Portfolio
Már hétfőn este, vagy kedden a tagállamok elé bocsátja a 12. oroszellenes szankciós csomagot az Európai Bizottság, amelyről már szerdán a nagyköveti ülésen tárgyalnak is, de Magyarország elutasítja azt, hogy időnyomás alatt bólintson rá bármire – hangsúlyozta a mai brüsszeli külügyminiszteri tanácsülés utáni sajtótájékoztatón Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter két fontosabb témát is jelzett, hogy az ülésen milyen felvetések hangoztak el az oroszellenes lépések körében: Sérelmezte, hogy bizonyos tagállamok olyan javaslatokkal álltak elő, amelyek rendkívüli mértékben veszélyeztetnék mások, köztük hazánk energiabiztonságát. Példaként hozta fel a nukleáris szankciókat, és figyelmeztetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés