FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Rejtélyes betegséget mutattak ki az Egyesült Királyságban

Portfolio
Az Egyesült Királyságban egy embernél a sertésekben terjedő vírusokhoz hasonló influenzatörzset mutattak ki - közölték az egészségügyi hatóságok. Ez az első alkalom, hogy ilyen törzset mutattak ki az Egyesült Királyságban, jelenleg vizsgálják a szakemberek, hogy továbbterjedhetett-e a páciens közeli ismerőseire a betegség.

Az A(H1N2)v vírust egy rutinszerű influenza-ellenőrzés során fedezték fel - az érintett személy tünetei enyhék voltak, és azóta már teljesen felépült. A fertőzés forrását most is keresik a szakemberek. Jelenleg nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az influenzatörzs emberről emberre terjedne. A sertésinfluenza-vírusokkal való emberi fertőzések mindenesetre előfordulnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés