Előfizetői tartalom

Bemutatták az automatákat: ezek a gépek veszik vissza a műanyag palackokat és üvegeket

Portfolio
2024-től jön a nagy visszagyűjtés: az üvegek (egy része), alumíniumdobozok és PET-palackok januártól már visszaváltási díjas rendszerben fognak működni. A legtöbb palackozott italt 50 forinttal drágábban lehet majd megvenni - ezzel ösztönözve a lakosságot, hogy vigye vissza a kiürült palackokat a boltokban található automatákba. A visszaváltással kapcsolatos részletek már korábban kiderültek, most pedig bemutatta a MOHU az automatákat - ezeket a gépeket kell tehát keresni a nagyobb boltokban januártól.

A visszaváltási rendszer 2024. január 1-jétől indul, ekkortól kerülhetnek fogalomba az új vonalkódos palackok. Vélhetően nem fogunk már rögtön elsején találkozni a visszaváltható palackokkal a polcokon, hiszen a gyártási, szállítási folyamatoknak is kell egy kis idő, az új automatákat viszont már megtalálhatjuk a nagyobb boltokban. A visszaváltási rendszer néhány, legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés