Előfizetői tartalom

Kemény leszámolás indult Ukrajnában, sorra tüntetik el a befolyásos embereket

Portfolio
Az ukrán oligarchák, akik egykor az ország politikai és gazdasági életének irányítói voltak, de a háború óta példátlan leszámolási hullám indult velük szemben. Az ukrajnai háború, a gazdasági visszaesés és a korrupcióellenes reformhullám együttesen csökkentette befolyásukat és vagyonukat. Sorra tartóztatják le az egykor befolyásos milliárdosokat, mások egyszerűen kiszorulnak a gazdasági életből.

A televízió, amely egykor az oligarchák hatékony eszköze volt a közvélemény formálására és a kormányzati döntések befolyásolására, a háborús műsorszolgáltatási szabályok miatt, amelyek előírják a közös hírtartalmakat, egyre inkább veszít a hatalmából. Ez arra késztetett néhány oligarchát, például Rinat Ahmetovot, az ország leggazdagabb emberét, hogy lemondjon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés