Előfizetői tartalom

Kibukott a nyerészkedés az orosz gázon, asztalra csap Brüsszel

Portfolio
A legfrissebb adatokból kiderül, hogy az Európába érkező orosz cseppfolyósított földgáz (LNG) több mint egyötödét a világ más részeire szállítják át, ami növeli Moszkva bevételeit annak ellenére, hogy az EU az ukrajnai invázióra válaszul megpróbálja megfékezni ezt a gyakorlatot. Bár szankciók nincsenek a földgázra, a trükközés mégis feszültségeket hozott ki Brüsszelben.

Miközben az Egyesült Királyság és Hollandia betiltotta, hogy az orosz LNG-t a helyi cégek áttöltsék egy másik hajóra, majd aztán tovább exportálják, a 2023-as adatok arra utalnak, hogy az orosz gázszállítmányokat rendszeresen „átrakodják” a belgiumi, franciaországi és spanyolországi tartályhajók között. Az orosz sarkvidéki flotta számára kulcsfontosságú átrakodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés