Előfizetői tartalom

Megszólalt a pénzügyi mágus: azonnal lépnie kell a jegybanknak, ha nem akar recessziót

Portfolio
A Pershing Square Capital Management alapítója, a milliárdos Bill Ackman szerint A Fed első kamatcsökkentésére már az első negyedévben sor kerülhet – írja a Yahoo Finance. A kereskedők teljes mértékben a júniusi kamatcsökkentést árazzák, a swap-piaci adatok szerint a májusi kamatcsökkentés esélye körülbelül 80%-os, Ackman tehát jóval optimistább a piacoknál.

A Fed 2022 márciusában kezdett agresszív kamatemelésbe, amely végül az elmúlt 40 év leggyorsabb ütemű kamatemelését jelentette. A központi bank még nem csökkentette a kamatokat, még akkor sem, amikor az amerikai infláció idén nagyjából lelassult. Az történik, hogy a reálkamatláb, ami a gazdaságra hatással van, folyamatosan emelkedik, miközben az infláció csökken" ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés