Előfizetői tartalom

Utoljára a pénzügyi válság kellős közepén mentek ennyire a kötvények

Portfolio
November egyértelműen a fordulatról szólt a kötvénypiacon, hiszen nemrég még az 5 százalékos amerikai hozam elérésekor sokan összeomlást vizionáltak, mostanra viszont 2008 óta a legjobb hónapját zárhatja a piac. A fordulatot elsősorban a Fed kamatpolitikájával kapcsolatos hírek váltották ki, ma már nemhogy további kamatemelés alig kerül szóba, de lassan a vágás felé fordulhat az amerikai jegybank.

A Bloomberg globális vállalati kötvényeket és állampapírokat tartalmazó indexe novemberben már 4,9 százalékos emelkedésben van, ami a legmagasabb a 2008 decembere óta látott 6,2 százaléknál. A kötvénypiac emelkedését elsősorban az a spekuláció fűti, hogy a nagy fejlett jegybankok végezhettek a kamatemelésekkel. Erre utalhat az, hogy a gazdaság növekedése érezhetően lassul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés