Előfizetői tartalom

A Mercedes-Benz hatalmasra nőne Magyarországon – Háromezer új munkahelyet teremthet az elektromos autózás

Az autóiparban zajló totális átalakulás egyik legnagyobb nyertese lehet Kecskemét, ahol a Mercedes-Benz több milliárd eurót fektet be annak érdekében, hogy a cégcsoport egyik legmodernebb gyártóbázisát építsék fel, háromezer új munkahelyet létrehozva. A termelés felfuttatásáról, az új, tisztán elektromos modellekről, a magyar beszállítói bázis átalakulásáról és a jövő járműgyártásához szükséges kompetenciákról is kérdeztük Christian Wolffot, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatóját a vele készített exkluzív interjúnkban.

A Mercedes-Benz menedzsmentje korábban egy második, ultramodern full flex gyár megépítését tervezte kecskeméti telephelyén, ehelyett egy új összeszerelőüzem és egy új karosszéria üzem megépítésére kerül sor, közel 400 milliárd forint értékben.

A Mercedes-Benz a jelenlegi beruházási tervének részeként összesen több mint 1 milliárd eurót fordít a kecskeméti telephely bővítésére. Két teljesen új épület jön létre, az egyikben az új összeszerelő üzemünk, a másikban pedig az új karosszériaüzemünk kap majd helyet, emellett a fényezőüzemünk is átfogó korszerűsítésen esik át.

A bővítéssel jelentősen megnő a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának termelő területe. Erre azért van szükség, mert az évtized közepén itt kezdődik majd meg a Mercedes-Benz új, MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) platformhoz tartozó modelljeinek a gyártása, amelyek az úgynevezett „Entry Luxury”, tehát belépőszintű luxusszegmenst képvselik. Nem sokkal később pedig a portfóliónk kiegészül az úgynevezett MB.EA (Mercedes-Benz Electric Architecture) platform teljesen elektromos modelljeivel, amelyek egy szegmenssel feljebb lesznek pozicionálva, azaz az úgynevezett „Core Luxury” szintet képviselik majd.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés