Előfizetői tartalom

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot, teljes átalakulás jön az időjárás-jelentésnél

December 31-től megszüntetné a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot, helyette pedig az állami időjárási szolgáltatási feladatokat a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. venné majd át. A lépéssel párhuzamosan 25 kormányrendeletet módosítanak, valamint a kiadott törvénytervezet meghatározza azt is, hogy mely magán szereplők folytathatnak majd időjárási szolgáltatást Magyarországon.

Az Energiaügyi Minisztérium közzétette legújabb törvénytervezetét, melynek értelmében 100%-os állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit zrt. veszi majd át az Országos Meteorológiai Szolgálat összes feladatát, amely így 2024. január 1-től meg is szűnik. Valamint az új cég veszi át a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által végzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés