Előfizetői tartalom

Németország megpályázná a 2036-os, vagy a 2040-es olimpiát

Portfolio
Támogatja a német olimpiai bizottság és a német belügyminiszter azt, hogy Németország a 2036-os vagy 2040-es nyári olimpiai játékok megrendezését megpályázza - közölte a két illetékes szombaton. Számos német nagyváros gondolkodik pályázatban, olyanok is, ahol korábban a lakossági tiltakozás végül ezt megakadályozta, és nagy kérdés a német kormány felőli pénzügyi elköteleződés is, hiszen jelenleg a német alkotmánybíróság határozata miatt óriási költségvetési problémákkal néz szembe a német kormány.

Németország olimpiai bizottsága és Nancy Faeser belügyminiszter határozottan támogatta a 2036-os vagy 2040-es nyári olimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatot - jelezték szombaton. A Reuters emlékeztet rá, hogy több német nagyváros, köztük Berlin, Hamburg, Lipcse, München és a Düsseldorf környéki városok is érdeklődést mutatnak a játékok megrendezése iránt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés