Előfizetői tartalom

Vigyázz, ha most mennél Ausztriába! - Káoszt okozott a rengeteg hó, kiadták a lavinariasztás magas fokozatát

MTI
Péntekről szombatra virradó éjjel rengeteg hó esett Ausztria és Svájc nagy részén, a hegyekben az 50 centimétert is meghaladta ez, így sok kihívást okozott a közlekedésben és áramellátásban a helyzet. A magashegyi területeken a lavinaveszély-riasztást is a legmagasabb szint közelébe kellett emelni Ausztriában. Érdemes ezért a síelés, vagy egyéb célból útnak induló magyaroknak is nagyon óvatosnak lennie és tájékozódnia, hiszen például az osztrák tűzoltó parancsnokság illetékese otthon maradásra kérte az osztrákokat.

Az erős havazás szombaton Ausztria nagy részén jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben, nemcsak a legnyugatibb Vorarlberg és Tirol tartományokban, hanem Felső- és Alsó-Ausztriában is. Tirolban a vasúti közlekedésben és az áramellátásban is fennakadások voltak. Az ÖAMTC autóklub jelentése szerint számos főútvonal volt nehezen járható szombat reggel, ami többször...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés