Előfizetői tartalom

Hosszú háborúra készül Izrael, figyelmeztetést küldött a Nemzetközi Büntetőbíróság

MTI
Az izraeli-palesztin konfliktus minden szereplőjének be kell tartania a nemzetközi humanitárius jogot, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) feladata, hogy biztosítsa a törvény védelmét mindenki számára - jelentette ki Karim Khan, a hágai székhelyű bíróság főügyésze vasárnap. Mark Regev, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szóvivője külföldi újságíróknak azt mondta, Izrael gondoskodni fog a humanitárius segélyek Gázai övezetbe jutásáról - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. A szóvivő hozzátette: a háború hosszú lesz, nincs időbeli korlátja.

Karim Khan, aki vasárnap fejezte be Izraelben és a palesztin területeken tett látogatását, közleményében mindenekelőtt hangsúlyozta: az ártatlan izraeli civilek ellen október 7-én elkövetett támadások az emberiség lelkiismeretét sokkoló legsúlyosabb nemzetközi bűncselekmények közé tartoznak. Olyan bűncselekmények, melyek kivizsgálására a Nemzetközi Büntetőbíróságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés