Előfizetői tartalom

Az utolsó pillanatban ránthatja félre a kormányt Kína és az EU

Portfolio
Az Európai Unió vezetői a héten fontos személyes csúcstalálkozót tartanak Hszi Csin-ping kínai elnökkel és más pekingi tisztviselőkkel. Ez az első személyes találkozó a két fél között 2019 óta, ami hangsúlyozza a feszültségek enyhítésére és a diplomáciai kapcsolatok erősítésére irányuló erőfeszítéseket a felek között. Miközben Brüsszel épp az elektromos autók kínai exportjának ügyében indított szubvenciós vizsgálatot, és hasonló eljárásra készül a vasúti szektorban is.

A kínai külügyminisztérium közleménye szerint Hszi Csin-ping kínai elnök csütörtökön találkozik Charles Michel európai tanácsi elnökkel és Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökkel. Li Csiang miniszterelnök a tervek szerint a két uniós vezetővel közösen vezeti majd a csúcstalálkozót. A Bloomberg az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés