Előfizetői tartalom

Lélegzetvételhez jutott a világ legeladósodottabb cége

Portfolio
Egy hongkongi bíró úgy döntött, hogy elhalasztja az Evergrande felszámolásáról szóló döntést, és január 29-ig meghosszabbította határidőt a bajba jutott kínai ingatlanfejlesztőnek, hogy olyan szerkezetátalakítási tervet dolgozzon ki, amely megfelel a hitelezőinek. Ezzel lélegzetvételnyi időhöz jutott a világ legeladósodottabb cége – számolt be a Financial Times.

A hétfői bírósági eljárás során az Evergrande ügyvédei elárulták, hogy a vállalat olyan szerkezetátalakítási megállapodást vizsgál, amely „igazolások” kibocsátását foglalja magában a hitelezők számára. Ezek az igazolások – a vállalat jogi képviselete által vázoltak szerint – nem részvényeket vagy kötvényeket jelentenének, hanem inkább bizonyos vagyontárgyakon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés