Előfizetői tartalom

Folynak a tárgyalások az új gázfolyosóról, ez Magyarországnak is az érdeke

Portfolio
Az eddigiektől eltérő útvonalon érkezhet földgáz a térségünkbe, amennyiben sikerül a vertikális gázfolyosó létesítése. Ezzel kapcsolatban tartottak nemrég megbeszélést a görög, a bolgár, a román, a szlovák és a magyar földgázszállító rendszereket üzemeltető társaságok vezetői, ahol többek között elhangzott, hogy szükség van a bolgár és a román gázszállító rendszerek kapacitásának bővítésére.

A találkozó során a felek megvitatták az ukrán gázszállítási rendszer aktívabb kihasználásának lehetőségeit: a görög gáznak az ukrán földalatti gáztárolókban való ideiglenes tárolásáról tárgyaltak többek között a felek. A megbeszélésen tehát elsősorban a Görögország és Ukrajna közötti gázszállítási útvonalak diverzifikálása volt a fókuszban, amit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés