Előfizetői tartalom

Itt a fordulat? Fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból

Portfolio
Az üres álláshelyek száma októberben az elmúlt 2 és fél év legalacsonyabb szintjére esett, ami annak a jele, hogy a hagyományosan feszes munkaerőpiac enyhülhet – írja a CNBC. Ez táplálhatja a reményt, hogy a Fed monetáris politikája elkezdte hűteni a gazdaságot, és emiatt a vártnál korábban jöhetnek a kamatcsökkentések.

Az üres álláshelyek száma 8,73 millió volt a hónapban, ami 617 ezerrel, azaz 6,6%-kal csökkent - jelentette kedden a munkaügyi minisztérium. A szám jóval a Dow Jones 9,4 milliós becslése alatt volt, és 2021 márciusa óta a legalacsonyabb. Az üres állások csökkenése miatt a nyitott állások és a rendelkezésre álló munkavállalók aránya 1,3:1-re csökkent, ami néhány hónappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés