Előfizetői tartalom

Újabb hullámokat vet Elon Musk és Svédország elmérgesedett viszonya

Portfolio
A Tesla szakszervezetellenes hozzáállása országos sztrájkot idézett elő Svédországban, ami már a dokkmunkásokra, a villanyszerelőkre és a Tesla Supercharger-állomásainál végzett elektromos munkákra is kiterjed. Most új állomáshoz ért a történet, ugyanis egy dán szakszervezet is úgy döntött, hogy megtagadja az amerikai autógyár által gyártott autók kirakodását és szállítását a svédországi vásárlók számára.

Tovább zajlik a Tesla kontra Svédország saga, amely csupán 130 dolgozó sztrájkjával indult, de aztán odáig eszkalálódott a helyzet, hogy a Tesla beperelte a svéd államot. Az ügy előzménye október 27-re datálható vissza, amikor a svéd IF Metall szakszervezet mintegy 130 szerelője munkabeszüntetést kezdeményezett a Tesla hét svédországi szervízüzemében, mondván, hogy többek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés