FONTOS A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?
 
Előfizetői tartalom

Tovább szenved Európa legnagyobb gazdasága

Portfolio
A vártnál lényegesen gyengébben alakultak a német gyáripari megrendelések októberben, meglepetésre 3,7 százalékos csökkenést mutattak havi alapon. A Commerzbank értékelése szerint nem olyan rossz a kép, mint látszik, de gyakorlatilag tavasz óta alacsony szinten stagnálnak a megrendelések, ami előbb-utóbb a termelés visszafogásában is megjelenhet.

Az előzetesen várt stagnálás helyett októberben 3,7 százalékkal csökkentek a német gyáripari megrendelések az előző hónaphoz képest. Ez pedig azt jelenti, hogy éves szinten is gyorsult a visszaesés üteme, a szeptemberi 4,3 százalék után 7,3 százalékos volt. A Commerzbank kommentárja arra figyelmeztet, hogy az elmúlt hónapokban is láthattuk már, hogy egy-egy nagyobb kiugrás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés