Előfizetői tartalom

Annyira égető a helyzet, hogy már legszorosabb szövetségese sürgeti az Egyesült Államokat

Portfolio
A brit külügyminiszter, David Cameron arra szólította fel az amerikai döntéshozókat Washingtonban, hogy támogassák Ukrajnát. Cameron felhívásával Joe Biden amerikai elnök korábbi kérésére reagált, amelyben Biden arra kérte a republikánusokat, hogy nyújtsanak további katonai segítséget Ukrajnának. Az amerikai elnök egyben figyelmeztetett, hogy egy esetleges orosz győzelem olyan helyzetet teremthet, amelyben Moszkva NATO-szövetségeseket támadhat meg, így végül amerikai katonák is bevonódhatnak a konfliktusba.

Érdemes felidézni, hogy az amerikai szenátus republikánus tagjai szerdán megakadályozták annak a demokraták által támogatott törvényjavaslatnak az elfogadását, amely több milliárd dollár értékű új katonai segélyt nyújtott volna Ukrajnának. Cameron brit külügyminiszter nem az ukrán nép bátorsága és egysége miatt fejezte ki aggodalmát, hanem amiatt, vajon képesek lesznek-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés