Előfizetői tartalom

Kiderült: rendkívül sok magyarországi kisvállalat panaszkodik az energiaárak emelkedésére

Portfolio
Idén novemberben a magyar mikro- és kisvállalati szegmens csaknem háromnegyede (73%) az energiaárak emelkedését jelölte meg a legnagyobb kihívásként, azaz nagyobb arányban panaszkodtak erre, mint tavaly (71%), a második legmagasabb arányban (65%) az alapanyagárak növekedését jelölték meg fő nehézségként, a harmadik helyen (64%) pedig a turbulens gazdasági környezet említése szerepelt – derült ki az MBH Bank országos reprezentatív felmérésének összefoglalójából. A kutatás arra is rávilágított, hogy a gazdasági kihívások láttán sok cég az új piacok nyitásában, vagy üzleti bővítésben látja a kiutat, illetve sokan költségcsökkentésben, illetve termék- szolgáltatás fejlesztésben gondolkodik. Ezekkel a témákkal mind foglalkozik a Portfolio új egésznapos konferenciája, a Vállalati Energiamenedzsment 2024 című rendezvényünk jövő április 11-én.

Az idén novemberi országos MBH felmérésben 1419 fő vett részt, és többek között az alábbi eredményeket hozta: Idén a vállalatok közel felének (49 százalékának) jelentősen, 39 százaléknak pedig kismértékben nehezítette meg az infláció a működését. Ez a tavalyi esztendőhöz viszonyítva érdemi javulásnak minősül – 2022-ben még a válaszadók 61 százaléka nyilatkozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés