Előfizetői tartalom

Újabb részletek derültek ki a munkásszállások kötelező kvótájával kapcsolatban

MTI
Húszmilliárd forinttal indul a munkásszállások építését támogató új program, ez 3500 ember számára biztosít majd lakhatást. A szálláshelyek legalább 50 százalékát magyar munkavállalók számára kell biztosítani - mondta Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1-en.

Jól ismert a magyar munkaerő csekély mobilitási hajlandósága, de a munkaerőpiacra most minden munkáskéz kell. A beruházások döntő többsége oda irányul, ahol a munkaerő rendelkezésre áll. Ugyanakkor látni kell, hogy mára dolgozóknak 50-60 kilométeres távolság is problémát okoz a munkavállalásban, ezért szükség van lakhatási lehetőségre - mondta az államtitkár....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés