Előfizetői tartalom

Maratoni tárgyalás után sem akaszthat adósságpórázt a tagállamokra Brüsszel

Portfolio
Az uniós pénzügyminiszterek a péntek kora reggelig tartó, nyolcórás maratoni megbeszélésen sem tudtak megállapodásra jutni az Európai Unió által a tagállami költségvetésekre vonatkozó szabályainak reformjairól. A spanyol uniós elnökség alatt tartott megbeszélések konszenzus nélkül értek véget, így a javasolt változtatások sorsa bizonytalanná vált, és nem tudni, hogy jövőre milyen államadósságra és költségvetési hiányra vonatkozó elvárásoknak kell megfelelniük a tagállamoknak.

A patthelyzetet néhány technikai részlet hozta ki: amelyek azzal az ütemmel kapcsolatosak, amellyel a tagállamoknak csökkenteniük kell kiadásaikat. A nézeteltérés már év eleje óta megvan a tagállamok között a Stabilitási és Növekedési Paktum felülvizsgálatánál: Németország szerint a középtávú, egyéni tagállami adósságcsökkentési pályákra épülő modell nem elég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés