Előfizetői tartalom

Újrakezdheti történelmi háborúját Európa Amerikával

Portfolio
Az Európai Unió mérlegeli annak lehetőségét, hogy újra nyissa a kereskedelmi világszövetségnél (WTO) indított perét az Egyesült Államok ellen. A vita még a Trump-kormányzat idején indult az acél- és alumíniumipar kapcsán, de aztán a felek kölcsönösen büntetővámot vetettek ki mintegy 10 milliárd dollárnyi termékre – írja a Bloomberg.

A lap forrása szerint egyelőre nem akarják az EU vezetői újra életbe léptetni a büntetővámokat tekintettel az elmúlt évek jó kapcsolatára a washingtoni kormányzattal. Ha azonban a WTO-nál újra kinyitják a vitát, azzal bármelyik pillanatban lehetőség lenne ismét élesíteni a vámokat. A forrás szerint a kérdésben még nem született döntés Brüsszelben. Korábban arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés