Előfizetői tartalom

Ukrajna két Magyarország által bírált ügyben is új törvényt fogadott el

Portfolio
Az ukrán parlament jóváhagyta a korrupcióellenes és a kisebbségi törvények kulcsfontosságú módosításait, jelentős lépéseket téve az Európai Unió követelményeinek teljesítése felé, mivel az ország szeretné megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat. Orbán Viktor miniszterelnök egy pénteken megjelent interjúban még a világ legkorruptabb országának nevezte Ukrajnát. Emellett Kijev döntött arról is, hogy módosítja a magyar kormány által sokszor bírált kisebbségi nyelvhasználati jogszabályt is.

Az Európai Bizottság a közelmúltban az Ukrajna tagsági kérelméről szóló tárgyalások elindítását javasolta az Európai Tanácsnak, valamint egy ajánlást küldtek a kijevi kormánynak, hogy fokozzák a korrupcióellenes erőfeszítéseket. Az ukrán kabinet pedig lépett is az utóbbi ügyben: pénteken a parlament megszavazta az Ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal létszámának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés