Előfizetői tartalom

Egyszerre bénult meg a világ két legfontosabb kereskedelmi útvonala

Portfolio
A globális ellátási láncokat kettős veszély fenyegeti, mivel a Panama- és a Szuezi-csatornát – a nemzetközi kereskedelem kulcsfontosságú ütőereit – egyszerre bekövetkező zavarok béníthatják meg. Közép-Amerikában a klímaváltozás, az Afrika és a Közel-Kelet közötti szoroson egy fegyveres konfliktus jelent súlyos kockázatokat.

Pont a karácsony előtti, kereskedelmi szempontból legforgalmasabb időszakban bénulhatnak meg a Panama- és Szuezi-csatornák. Előbbinél a rendkívüli szárazság okozta alacsony vízszint, a Szuezi-csatorna közelében a teherhajók elleni támadások lehetnek leállások. A hajótulajdonosok és az importőrök figyelmeztetéseket adtak ki, és attól tartanak, hogy bizonyos szállítmányok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés