Előfizetői tartalom

Németország új világgazdaságuralmi terveket villantott

Portfolio
Olaf Scholz kancellár – visszautasítva Christian Lindner liberális pénzügyminiszter megszorításokra vonatkozó felhívásait –, hangsúlyozta, hogy a jóléti államot nem fogják leépíteni. A kancellár fogadkozott, hogy továbbra is katonai támogatást nyújt Ukrajnának az Oroszországgal folytatott konfliktusban, jelezve, hogy Németország kész többet tenni, ha mások csökkentik a támogatást. Scholz elismerte a feladat nehézségét, de bizakodását fejezte ki az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú eredmény elérésében – számolt be a Bloomberg a német költségvetési viták újabb felvonásáról.

Németország legfelsőbb bíróságának novemberi döntése pénzügyi kiigazításokat tett szükségessé a költségvetésben, amikor alkotmányellenesnek nevezték a rendkívüli Covid-alap energiaválság kezelésére való felhasználását. Így a berlini kormánynak újra kell gondolnia a 2024-es büdzséjét is, ami koalíciós vitákat, tárgyalásokat és a rendes és a különalapok hiányosságainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés